Ukupan broj Kovid pozitivnih lica 456

Od tog ukupnog broja, nažalost do sada je, u ovom trećem piku, preminulo 16 Kovid pozitivnih lica. (U poslednja 24 sata u OBGM preminula su 3 lica , od kojih su 2 bila Kovid pozitivna).

Od ukupnog broja Kovid pozitivnih, 128 lica je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije). Od 40 Kovid pozitivnih pacijenata, 30 je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac. Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u subotu 29.11.2020.godine, obavljeno je 186 pregleda, urađeno je 13 seroloških i 23 antigenska testa i uzeto je 11 NF briseva.

Radno vreme ambulante je od 7.00 do 20.00 časova – svakoga dana (i subotom i nedeljom,kao i državnim praznikom).

Apelujemo na građane da situaciju shvate ozbiljno i pomognu sebi i zdravstnim radnicima, time što će poštovati epidemiološke preporuke, a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru. Kako bi se ubrzao prijem pacijenata u Covid ambulantu, od danas je u funkciji još jedna ordinacija – kontejner, i još jedna ekipa.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa, iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera zaštite druge i sebe.

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

GM Press / DZGM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *