Ukupno 21 lice zaraženo virusom KOVID 19

Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih lica, juče u popodnevnim satima još jedno lice je potvrđeno pozitivno na KOVID 19. Takođe, na ustanovu Doma zdravlja Gornji Milanovac, upućena su i dva lica koja žive, odnosno rade van teritorije opštine Gornji Milanovac. Oni su testirani u Čačku i rezultati testa su potvrdili da su pozitivni na KOVID 19.
Imajući sve napred navedeno u vidu, na teritoriji naše opštine trenutno je 21 lice koje je potvrđeno pozitivno.
Od tog broja 4 lica je izlečeno, 6 se nalazi u Kliničkog centru Kragujevac, tri lica je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a ostali se nalaze u kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana.
Nakon što prođe 14 dana izolacije, odnosno 5 dana bez simptoma – radi se kontrolni bris i ako je negativan, lica se oslobađaju obaveze boravka u
izolaciji.
Juče u toku dana u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 56 lica, uzorkovana je krv za 27 laboratorijskih analiza, sačinjeno je 15 RTG snimaka pluća, i odrađeno 24 serološka testiranja. Uzet je i jedan nazofaringealni bris. Pored ovoga odrađeno je i  11 seroloških testova na lični zahtev i radi planirane hospitalizacije.
Obavljene su i dve hospitalizacije iz Kovid ambulante, na osnovu kliničke slike (jedno lice je smešteno u Opštu bolnicu, a drugo na infektivno odeljenje Opšte bolnice u Čačku – oba lica su imala obostranu upalu pluća).
Savetujemo svima koji dolaze u Kovid ambulantu da redovno uzimaju propisanu terapiju, i da obavezno doručkuju, a poželjno je da uz sebe imaju i nešto za osveženje (flašica vode) jer u suprotnom sebe izlažu dodatnom riziku dok čekaju da budu pregledani.
Svim sugrađanima preporučujemo da u javnom životu koriste lična zaštitna sredstva i izbegavaju rizike, što bi uz češće pranje ruku i držanje distance bile sasvim dovoljne mere za zaštitu sebe, porodice i zajednice.
GM PRESS / DZ GM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *