Ukupno 23 lica potvrđeno pozitivna na KOVID 19

Prema do sada pristiglim rezultatima, još dva lica su potvrđeno pozitivna na KOVID 19.
Ukupno 23 lica na teritoriji naše opštine, ali napominjemo da je od tog broja njih četvoro testirano u drugim gradovima gde su radili ili studirali, a nakon toga su se obratili našoj ustanovi jer borave na teritoriji naše opštine.
Od 23 lica koja su potvrđeno pozitivna na KOVID 19, četiri je izlečeno, 3 je smešteno u OBGM, 6 je hospitalizovano u KCKG, dok se ostali, kao i kontakti svih nalaze u kućnoj izolaciji.
Tokom jučerašnjeg dana (07.07.2020) u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac obavljeno je 56 pregleda, uzorkovana je krv za 19 laboratorijskih analiza, sačinjeno je 16 RTG snimaka pluća, odrađeno je 15 seroloških testova, i uzorkovana 6 nazofaringealnih briseva.
Dva lica su hospitalizovana u OBGM.
Pored lica koja su potvrđeno pozitivna na KOVID 19, u OBGM je hospitalizovano i 7 lica za koja nisu stigli rezultati uzetih briseva, odnosno njihova klinička slika zahteva praćenje i medicinsku negu zbog sumnje na Kovid.
Poštujmo date preporuke – koristite LZS u javnom životu, izbegavajte rizike (veći skupovi, naročito u zatvorenom prostoru), i češće perite ruke kako biste zaštitili sebe, porodicu i zajednicu u kojoj živimo.
Budimo odgovorni!

GM Press / DZGM

1 Komentar

  1. Svetlana
    8 jula, 2020 - 10:15 pm

    Zabranite proslave, veselja, skupove, rodjendane….. I biće manje zaraženih. Zašto se to ne uvede? Zar treba da čekamo da nam se rasplamsa situacija i imamo više obolelih da bi neko doneo posle takvu odluku? Zna li krizni štab da nam dolaze Čačani i Kragujevcani u Bonsai i da celu noć luduju deca tamo, tu se šire virusi!!! Preduzmete nešto, obilazite malo ove sto su u izolaciji…svi šetaju po Maksimum i gradu, a deca ili žena im imaju potvrdjeno Covid 19.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *