Ukupno 25 lica obolelih od Kovida 19

Prema izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, na teritoriji naše opštine još jedno lice potvrđeno je pozitivno na Kovid 19, tako da je sada ukupan broj obolelih 25. Od tog broja 1 lice je izlečeno, a 3 lica su hospitalizovana. Jedno lice se nalazi na Infektivnoj klinici Beograd, drugo u Kliničkom centru Kragujevac, a treće je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac. Ostala lica kao i kontakti svih su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Iako je tokom jučerašnjeg dana bio najveći broj pregleda u poslednja 3 meseca, u Kovid ambulanti nije bilo dužeg zadržavanja ni čekanja. Ukupno je pregledano 52 lica, urađeno je 29 laboratorija, 8 RTG snimaka pluća, 9 seroloških testova i uzeto 14 nazofaringealnih briseva, a 4 pacijenta su hospitalizovana.

Iz Doma zdravlja apeluju na sugrađane da ozbiljno shvate situaciju i da budu odgovorni prema sebi, porodici i zajednici i da primenjuju sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a to je upotreba maske, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru). Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe, kako bi zaštitili sebe i druge, navodi se u izveštaju.

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana od 9 do 17 sati. Brojevi Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

GM PRESS / DZ GM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *