Ukupno tri lica pozitivna na Covid 19

Za dva nova lica stigli su pozitivni rezultati testa na Kovid 19, tako da u ovom trenutku na teritoriji opštine Gornji Milanovac ukupno 3 lica su potvrđeno pozitivna na Kovid 19 – stoji u Saopštenju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja. Sva tri lica, kao i njihovi kontakti, se nalaze u kućnoj izolaciji.

U utorak je u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano 17 pacijenata, a značajno je da njih 14 na pregled javilo prvi put.Urađeno je 13 seroloških testova i uzeto 2 NF brisa. Nije bilo hospitalizacija.

Iz Doma zdravlja napominju da je od izuzetnog značaja, u situaciji proglašene epidemije, primenjivanje svih preventivnih mera i preporuka Republičkog kriznog štaba, i nadležnih institucija, a to je upotreba maske u zatvorenom prostoru, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

Radno vreme Kovid ambulante je svakog dana (i subotom i nedeljom) od 09:00 do 17:00. Brojevi Kovid ambulante su 032/710 – 251 i 062/80-111-85

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu.

 

GM Press / DZGM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *