Umetnički konkurs Crvenog krsta Srbije

Crveni krst Gornji Milanovac pozvao je mlađe sugrađane da slanjem svojih literarnih,likovnih ili video radova učestvuju na tradicionalnom konkursu Crvenog Krsta Srbije pod nazivom „Krv život znači”  koji je raspisan 1.marta 2021.godine.

Mladi će učešćem na konkursu  na kreativan način doprineti promociji dobrovoljnog, nenagrađenog i anonimnog davanja krvi. Učenici konkurišu u 3 uzrasne kategorije: od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. razreda osnovne škole i od 1. do 4. razreda srednje škole.

-Dostavili smo dopise svim osnovnim i srednjim školama.Učenici imaju zadatak da na časovima likovnog naslikaju radove na temu dobrovoljnog davalaštva krvi, na časovima srpskog da napišu pesmu ili prozni rad, a takođe mogu u prostorijama škole da snime spot, ili film na zadatu temu. Radove ne dostavljaju pojedinci, već škole. Konkurs traje do 31.marta-rakao je Nebojša Ivović, sekretar Crvrnog krsta Gornji Milanovac.

Nebojša Ivović, sekretar Crvrnog krsta Gornji Milanovac

Najuspešniji radovi, koje odabere komisija Crvenog krsta Srbije se nagrađuju. Pobednici iz sve tri kategorije dobijaju desetodnevno letovanje u objektu Crvenog krsta Srbije, a drugo i treće mesto očekiju vredne nagrade. Imena najboljih će biti objavljena u Nedelji Crvenog krsta, a uručenje nagrada planirano je 14. juna 2021.

Iz Crvenog krsta Gornji Milanovac obaveštavaju da su, uz podršku lokalne samouprave, pripremili 200 paketa hrane koji će biti podeljeni socijalno ugroženim licima sa seoskih područja gornjomilanovačke opštine. Spiskove lica kojima je pomoć najpotrebnija dostaviće Centar za socijalni rad, a podela paketa počinje u narednih 10 dana.

GM Press/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *