Upis dece u prvi razred osnovne škole na teritoriji opštine Gornji Milanovac za školsku 2020/2021. godinu

Upis dece u prvi razred osnovne škole, za školsku 2020/2021. godinu, vršiće se od 1. aprila do 29. maja 2020. godine, u vremenskom intervalu od 8.00 do 14.00 sati u školi, prema mestu prebivališta.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina (deca rođena u periodu od 1. marta 2013. godine do kraja februara 2014. godine).

Dete koje do 1. septembra 2020. godine navrši šest do šest i po godina upisuje se u prvi razred nakon  provere spremnosti za polazak u školu. Škola ima obavezu da organizuje proveru spremnosti, u skladu sa Zakonom.

Foto: GM PRESS

Dete starije od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili iz drugih razloga još nije upisano u školu, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja koju obavlja tim sastavljen od nastavnika razredne nastave, pedagoga i psihologa škole.

Dokumenta potrebna za upis deteta u prvi razred: 

  • izvod iz matične knjige rođenih za dete,
  • dokaz o prijavi prebivališta,
  • dokaz o zdravstvenom stanju deteta.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, preko odgovarajućeg softvera, obezbedilo je školama mogućnost elektronskog pribavljanja izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o prebivalištu za dete, te roditelj/staratelj deteta može ovlastiti školu da izvrši službeno pribavljanje ovih podataka ili ih dostaviti lično.

Uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa, naknadno će izdavati Predškolska ustanova „Sunce“ u Gornjem Milanovcu.

Foto: GM PRESS

Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac svim roditeljima čestita upis dece u školu i želi puno uspeha i radosti u prvim školskim danima.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *