Upozorenje službe hitne pomoći u Gornjem Milanovcu

Prema rečima Dese Vujić-Milošević, načelnice službe hitne pomoći u Gornjem Milanovcu, protekla noć u gradu prošla je bez ozbiljnijh intervencija. U protekla 24 sata bilo je oko 10 telefonskih poziva i 30 pregleda. Najugroženiji su hronični bolesnici i pacijenti sa alergijama. Njima se savetuje redovno uzimanje propisane terapije uz konsultaciju sa doktorom, a to se posebno odnosi na dane kada su temperature vazduha visoke.

Takođe, načelnica posebno naglašava da se tokom ovih toplih dana pacijenti javljaju zbog ujeda krpelja, insekata i zmijskih ujeda. Upozorava vozače da ne voze u alkoholisanom stanju, kako automobile, tako i poljoprivredne mašine.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je narandžasti meteo alarm u celoj Srbiji zbog opasnosti od ultraljubičastog zračenja i visokih temperatura zbog čega lekari savetuju da iz kuće ne treba izlaziti bez odgovarajuce zaštite, kao i da treba izbegavati boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana od 10 do 17 sati.

Dok god traje pojačano zračenje, trudite se da vam koža bude prekrivena odećom od laganog, pamučnog materijala svetle boje. Obavezno nosite šešir i naočare za sunce, kao i flašicu vode da ne biste dehidrirali, savet je lekara Hitne službe medicinske pomoći u Gornjem Milanovcu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *