Uručene nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ danas je uručena istaknutim i privrednim i društvenim subjektima sa područja Raškog i Moravičkog okruga u Domu kulture u Gornjem Milanovcu. Odluku o dodeli priznanja doneo je Žiri,kojim predsedava prof.Radovan Pejanović,bivši rektor Univerziteta u Novom Sadu ,a koga čine istaknuti privrednici, novinari, profesori.

Danas je nagrađeno sedamnaest uspešnih kompanija i pojedinaca koji ih predstavljaju.

Profesor Radovan Pejanović, predsednik žirija rekao je danas da uprkos velikm poteškoćama sa kojima se privrede sveta ali i Srbije suočavaju, naša zemlja ima odlike koje omogućavaju prevazilaženje brojnih izazova.

Profesor Radovan Pejanović, predsednik žirija

Zvonko Tufegdžić, direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga istakao je da privreda ovog regiona, uprkos svemu opstaje zato što je oslonjena na bazičnu, prehrambenu I poljoprivrednu proizvodnju odoleva krizi I trpi mnogo manje posledice u odnosu na ostale delove Republike Srbije.

Zvonko Tufegdžić, direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga

Nagrade su uručene za različite kategorije. Nagrada za “Najboljeg mladog menadžera” pripala je Vojinu Vukadinoviću izvršnom direktoru kompanije “METALAC A.D.” za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing. Brend EUROKREM „Swisslion“ Takovo proglašen je “Naj brendom u Regionu” a nagrada je uručena Miroslavu Jovičiću, direktoru. Olivera Matović, direktorka Proizvodno -tehničkog sektora kompanije „SPEKTAR” dobila je nagradu za “Naj ženu u biznisu Regiona”, dok je “RP ŠTAMPARIJA“ doo, nagrađena kao najbolji pružalac usluge u Regionu, nagrada je uručena direktoru Marku Rakiću. Žiri je odlučio da Agencija „NIVEUS TIM“ bude nagrađena u kategorjij “Najbolje usluge socijalne zaštite i društvena odgovornost” a priznanje je preuzela Aleksandra Jovičić, direktorka Agencije. Za afirmaciju kulturno-istorijskog nasleđa i očuvanje tradicije srpskog naroda nagrađen je Muzej rudničko-takovskog kraja Gornji Milanovac, a nagrada je uručena direktoru Aleksandru Marušiću.

Vojin Vukadinović, izvršni direktor kompanije “METALAC A.D.” za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing
Miroslav Jovičić, direktor „Swisslion“ Takovo
Olivera Matović, direktorka Proizvodno -tehničkog sektora kompanije „SPEKTAR”
Aleksandra Jovičić, direktorka Agencije “NIVEUS TIM“
Marko Rakić, direktor “RP ŠTAMPARIJA“ doo
Aleksandar Marušić, direktor Muzeja rudničko-takovskog kraja

Opština Gornji Milanovac pre samo tri nedelje imala je čast da bude dobitnik nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za ​doprinos razvoju i unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije, a predsednik Dejan Kovačević, današnji domaćin dodele priznanja kaže da je veoma zadovoljan jer je prepoznat rad lokalne samouprave ali i svih privrednih činilaca u opštini.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Danas su ovde najveći privrednici Moravičkog I Raškog okruga i svi koji su sada dobili priznanje zaslužili su ga mnogo ranije –rekao je Kovačević čestitajući svim dobitnicima. –Ova nagrada se dobija za ono što je urađeno u prošlosti ali je I veliki podstrek za bolji rad u budućnosti, pre svega u društveno korisnom radu gde je svako od nas u mogućnosti da pomogne svojoj okolini – naglasio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Danas su nagrađene i .kompanija “Tehnograd inženjering” Kraljevo, “Unipromet” Čačak, Kompanija “Auto Čačak“, “AD Novi Pazar put“, Elektromontaža d.o.o.Kraljevo, Fabrika nameštaja “Numanović“,Novi Pazar,.PD “Atenic commerce” doo,Čačak .KOTLENIK-PROMET“doo Lađevci,Kraljevo, Preduzeće “PREMIJA” Novi Pazar, “Pantelić“ d.o.o.,Kraljevo, Modna kuća “BARBOSA” Novi Pazar.

Ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, organizuje se u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji je nastao pre 20 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Nosioci projekta su „Media Invent“ i Novosadski i Beogradski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine, privredne komore Srbije i lokalne samouprave.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *