Uspešna Akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljeno 37 jedinica

Akcija dobrovoljnog davanja krvi  i danas je održana u zgradi Starog suda. Zabeležen je znatno bolji odziv davalaca u odnosu na prethodnoi put kada je prikupljeno 12 jedinica krvi.

Na današnjoj redovnoj Akciji dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta Gornji Milanovac I Zavoda za transfuziju krvi Kragujevac-u osnivanju,krv je u prepodnevnim satima dalo 28 sugrađana.

-Pre podne je došlo 30 lica, troje je odbijeno, a imali smo i jedno namensko davanje negativne krvne grupe.Odlično je što imamo četvoro novih davalaca, dvoje starijih i dvoje srednjoškolaca koji su bili maloletni kada smo organizovali Akciju u Tehničkoj školi. Čim su napunili 18 godina,došli su da daju krv-rekao je Aleksandrar Simović, koordinator za programske aktivnosti Crvenog krsta Gornji Milanovac.

Aleksandrar Simović, koordinator za programske aktivnosti Crvenog krsta Gornji Milanovac

Do 14 sati se u Zgradu okružnog načelstva javilo 46 Milanovčana sa namerom da daruju krv, ali je devetoro odbijeno iz medicinskih razloga. Današnja akcija je završena uspešno sa 37 prikupljenih jedinica krvi. Naredna će se održati za 14 dana,pa su davaoci dobrodošli, naročito oni sa negativnim krvnim grupama, koje su konstantno u deficitu.

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *