Usvojen drugi rebalans budžeta opštine Gornji Milanovac

 Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2021. godinu (Drugi rebalans) kao i  Razmatranje Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za period 01.01.-30.09.2021. godine, najvažnije su tačke usvojene na današnjoj redovnoj sednici Opštinskog veća.

Budžet opštine Gornji Milanovac do kraja godine biće uvećan za 97 miliona dinara što znači da je povećana privredna aktivnost gornjomilanovačke opštine. Dejan Kovačević, predsednik opštine kaže da su plate uvećane više nego što je očekivano prilikom izrade  budžeta za 2021. godinu. On je istakao da su prosečne plate u oktobru i novembru 2020.  bile oko 53 hiljade dinara a da je ukupna prosečna plata u poslednjih devet meseci dostigla iznos od oko 60 hiljada, što podrazumeva uvećanje  od skoro 15%. Kada se ima u vidu da je najveći priliv u budžet opštine Gornji Milanovac upravo povrat poreza na zarade , po toj osnovi uvećan je za 50 miliona dinara.

GM PRESS/ Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Opština Gornji Milanovac domaćinski raspolaže budžetom, sve svoje račune izmirujemo istog dana  kada nam stignu. Realizacija samog budžeta za devet meseci jako je visoka iako još nismo izmirili sve obaveze za nekategorisane puteve i ulice u gradu. U toku su radovi na još tri nekategorisana puta, dva igrališta za decu (u Semedraži I Brezni), zatim izgradnja pešačkih staza u ulici Dragiše Nikolića i naselju Ivice, tako da će do kraja godine realizacija biti još veća. Što se tiče budžeta za narednu godinu, moram da najavim da će on biti na rekordno visokom nivou u odnosu na predhodne godine, tako da će sve investicije koje planiramo u narednom periodu moći da se pokriju iz ovog budžeta – istakao je Kovačević i dodao da opština Gornji Milanovac od 2016. godine , od kada je Srpska napredna stranka preuzela odgovornost za vršenje vlasti ,nije povećavala cene vode, grejanja, vrtića kao  ni porez na napokretnosti što znači da se raspolaže dovoljnim sredstvima u budžetu.

-Cena vode jeste nerealno niska i treba da bude uvećana u nekom narednom periodu ali ćemo pokušati da to izbegnemo kako bi sprečili dodatne namete na građane. Obzirom da je priliv u budžet jako dobar,  sa budžetom kojim raspolažemo pokušaćemo da što više našim sugrađanima olakšamo život – naglasio je Dejan Kovačević.

Inače, na današnjem zasedanju usvojene i sve ostale tačke Dnevnog reda koje će se pred odbornicima  SO Gornji Milanovac naći na sledećem zasedanju koje je zakazano za petak, 5. novembar.

GM PRESS/M.M.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *