Usvojen predlog Odluke o budžetu za 2021. godinu

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, usvojene su sve tačke Dnevnog reda među kojima je najvažnija predlog Odluke o budžetu za 2021 godinu, u planiranom iznosu od 1.503.050.000 dinara. Prema rečima predsednika opštine Dejana Kovačevića, budžetom za sledeću godinu obuhvaćene su sve sfere života građana gornjomilanovačke opštine a najveća ulaganja planirana su za kapitalne investicije.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Kao i svake godine pokušavamo da maksimalno izvučemo sredstava za investicije. U 2020. godini realizovali smo možda najviše kada je u pitanju putna infrastruktura – kaže predsednik opštine i dodaje – činjenica da je 13 ulica obnovljeno u gradu je najbolja potvrda, jer se do sada nije dogodilo da toliko ulica bude završeno u jednoj godini.Takav nam je plan i za naredni period. Među kapitalnim investicijama su i  izgradnja zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu kao i druga faza radova na izgradnji bazena na Rudniku – rekao je danas Kovačević.

Prema njegovim rečima, investiranje u putnu infrastrukturu neće zaostajati, što preko Javnog preduzeća za izgradnju, što direktno iz budžeta za asfaltiranje svih lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta će plan biti donet na nekoj od narednih sednica Veća. Budžetom za 2021. godinu za ovu namenu opredeljno je oko 250 miliona dinara.

Nadamo se da će na proleće intenzitet pandemije biti slabiji, da ćemo radove moći da počnemo na vreme i realizujemo planiranre investicije – istakao je Dejan Kovačević.

Između ostalog, budžetom za sledeću godinu predvđena su značajna sredstva za poljoprivredu, turizam, prosvetu, sport ali i za podršku rađanju i roditeljstvu, za postupak vantelesne oplodnje, pomoć žrtvama porodičnog nasilja , kao i za mnoge druge namene.

Većnici su danas usvojili i Izveštaj o izvršenju Odluke o opštinskom budžetu da period od 1. januara do 30. septembra, izmenu programa poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju za tekuću godinu i SRC „Breza“, kao i izmene finansijkih planova osnovnih škola iz Pranjana, Takova i sa Rudnika.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *