Uz novi asfalt i nova vodovodna mreža

– U JKP Gornji Milanovac doneta je odluka da u svim ulicama gde se menja asfalt, a postoje uslovi za rekonstrukciju bude izvršena zamena dotrajalih vodovodnih instalacija. Za početak radova izabrana je ulica Nikole Lunjevice gde će se posle zamene fekalne i atmosferske kanalizacije, koje izvodi AR gradnja, pristupiti zameni vodovodne instalacije. Ovi radovi će prvo biti obavljeni u ulicama Braće Aksića i Braće Radojevića u dužini od 200 m. Glavna vodovodna cev biće zamenjena novom polietilenskom cevi prečnika 110 mm, koja je glavni pravac snabdevanja celog naselja od Norveške kuće do kasarne u ulici Nikole Lunjevice. Pored zamene glavne cevi, biće zamenjene i ostale dotrajale vodovodne instalacije novom savremenom instalacijom do svakog korisnika,. Ovom prilikom biće odrađena i zamena vodomernih uređaja – rekao je za GM Press direktor JKP Ivan Lazić.

Zbog ovih radova, povremeno će biti  obustavljena isporuke vode ili smanjen pritisak u određenim delovima dana u ulici Nikole Lunjevice i okolnim ulicama pa iz JKP-a mole građane za strpljenje i razumevanje, jer se svi ovi radovi izvode za opšte dobro.

U toku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju nekoliko kilometara vodovodnih cevi na gradskom području gde je cilj da zameni što više azbestnih cevi.

JKP Gornji Milanovac ima  ambiciozan plan do kraja tekuće godine. Biće nastavljeni radovi na regionalnom vodovodu G.Milanovac – Rudnik, kao i radovi na sanaciji dotrajalih vodovodnih instalacija u gradu. Zamena vodovodnih cevi biće izvršena u ulicama: Ilije Birčanina, Tihomira Matijevića, Rada Končara, Železničkoj, a biće nastavljeni I radovi na ostalim deonicama ulice  Nikole Lunjevice.

– Koristim ovu priliku da zamolim sugrađane, koji su to učinili u predhodnom periodu svesno i ne svesno, da oluke i površinsku vodu iz svojih dvorišta isključe iz vodova fekalne kanalizacije – istakao je Ivan Lazić direktor JKP Gornji Milanovac.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *