Veliki broj okupljenih frilensera u Impuls centru i uspešna radionica programiranja za decu

Radionica programiranja za decu održana je sinoć u prostorijama ,,Impuls“ centra u Gornjem Milanovcu. Uporedo sa radionicom bilo je i prvo okupljanje frilensera na kom su sa posetiocima svoja iskustva u IT sektoru podelili Duška Nikolić iz Beograda i Miloš Živković iz Gornjeg Milanovca.

Inovacioni menadžer ICT Hub-a iz Beograda Đorđe Đorđević istakao je da im je bila velika čast kada su uspostavili kontakt sa Ministarstvom za inovacije i opštinom Gornji Milanovac kako bi otvorili Impuls centar i deo svojih aktivnosti iz Beograda prebacili u Gornji Milanovac.

foto: GM Press

– Prepoznali smo Gornji Milanovac kao grad neverovatnih potencijala s obzirom na to da ima veoma razvijenu industriju i veliki broj ljudi koji razmatra da se bavi inovacijama na jedan ili drugi način. ,,Impuls’’ centar je stvoren sa vizijom da okupi zajednicu u Gornjem Milanovcu kako bi pomogao frilenserima, ali i lokalnoj privredi i velikim kompanijama koje posluju ovde, kao i malim i srednjim preduzećima, da zajedno sa nama zakorače u 21. vek i da stavimo Gornji Milanovac na mapu inovacionog ekosistema Srbije – naglasio je Đorđević.

U prilog tome da među Milanovčanima vlada veliko interesovanje za bavljenje poslovima u IT sektoru govori i to da je na okupljanju frilensera bilo preko trideset ljudi, što je prema organizatorima sinoćnjeg okupljanja veoma podsticajna brojka.

Na radionici programiranja za decu prisustvovalo je njih četrnaestoro, iako je bilo planirano samo deset. Todor Cvetanović uveo ih je u svet programiranja pričom od toga šta je programiranje, koje vrste programiranja postoje, do toga da su deca napisala svoj prvi program.  Ovaj projekat organizovalo je Udruženje BEUM iz Beograda u sastavu ,,Impuls’’ centra kroz projekat Digitalni zamak. Projekat Digitalni zamak je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

foto: GM Press

Iz Impuls centra pozivaju sve zainteresovane građane da postanju njihovi ,,stanari’’, odnosno da dođu i koriste njihove prostorije, računare i internet besplatno uz popunjavanje formulara, kao i da posećuju kurseve i okupljanja IT zajednice. Uz to su najavili da će sledeće srede, 28. avgusta, biti održano prvo okupljanje preduzetnika.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *