Veliko interesovanje za gostovanje paraolimpijca Nemanje Tadića

Osnovna škola „ Desanka Maksimović“ prepoznatljiva je kao škola u kojoj se poštuje i podržava različitost, neguje osetljivost i otvorenost. U skladu sa inkluzivnom kulturom u školi se godinama, tradicionalno, organizuju tribine pod nazivom „ Sve je moguće“ na kojima gostuju paraolimpijci koji govore na temu društvene uključenosti osoba sa invaliditetom.

Tim za inkluzivno obrazovanje i školski UNESKO klub upriličili su,29. marta 2021.godini, tribinu na kojoj je gost bio izuzetno talentovani, dvadesetšestogodišnji, paraolimpijac Nemanja Tadić. Ovoga puta, umesto fizičkog, škla je sa svojim gostom podelila virtuelni prostor „Gugl učionice“ psihologa. Učenice šestog razreda Jana Joksić i Mina Vidojević zajedno sa Kristinom Stošić, studentkinjom psihologije na praksi, postavljale su pitanja Nemanji Tadiću, uz podršku Vesne Acović, profesora istorije, i Tijane Đukić, psihologa. U opuštenoj atmosferi, harizmatični Nemanja plenio je pažnju. Njegovu toplu i inspirativnu priču aktivno su pratili učenici, roditelji i zaposleni sa šezdeset četiri naloga, ali je publike, po povratnoj informaciji, bilo znatno više.

Učenici i svi zaposleni u OŠ „ Desanka Maksimović“ počastvovani su što su imali mogućnost i čast da upoznaju mladog sportistu Nemanju Tadića.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *