VETERANI DONELI 10 MEDALJA IZ BUKUREŠTA

Na prvenstvu Balkana u atletici za veterane koje je održano u Bukureštu (Rumunija), od 19. do 23. septembra, učestvovalo je 12 zemalja, uključujući i Srbiju. Ispred AK „Veteran“ iz Gornjeg Milanovca nastupila su četiri reprezentativca koji su ukupno osvojili deset medalja.

Povodom uspeha koji su postigli u ime svog grada i svoje zemlje, ekipa GM Press-a razgovarala je sa dva reprezentativca – predsednikom AK ,,Veteran’’ Milovanom Borovnjakom i  sekretarom kluba Andrijom Kubatom.

Najuspešniji pojedinac bio je Slobodan Miladinović, u kategoriji M60, koji je osvojio dve zlatne medalje u disciplinama bacanje kugle i bacanje diska. U obe discipline postigao je novi balkanski rekord sa rezultatom od 14.70 m – kugla, 48.56 m – disk, istakli su reprezentativci i dodali:
Zbog nedovoljno finansijskih sredstava u AK „Veteran“, Slobodan se nije mogao pojaviti na evropskom takmičenju u Veneciji, koje je održano u septembru ove godine, a na kom bi, prema ovim postignutim rezultatima, dostigao poziciju vice šampiona Evrope, zaključili su Borovnjak i Kubat.

Najtrofejniji reprezentativac bio je Nebojša Novaković koji je osvojio 5 medalja.  Jednu zlatnu u troskoku, tri srebrne u disciplinama: skok u vis, 110m prepone i štafeta 4×100, i jednu bronzanu u disciplini balkanska štafeta.

Milovan Borovnjak (kategorija M65) osvojio je zlatnu medalju i postao novi balkanski šampion u bacanju kugle, dok je Andrija Kubat (kategorija M50) osvojio srebrnu medalju u bacanju diska i bronzanu u bacanju kugle.

Prema rečima reprezentativaca, na ovom takmičenju postignuti su izuzetni rezultati i ovo je najveći uspeh kluba od njegovog osnivanja, kao i najuspešnija ekipa koja je predstavljala AK ,,Veteran’’ u proteklih 15 godina koliko klub postoji.

Andrija Kubat
Nebojša Novaković
Milovan Borovnjak
Slobodan Miladinović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *