Više lekara u Dispanzeru za žene

Kako bi se poboljšao kvalitet rada u službi za zdravstvenu zaštitu žena, Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, potpisao je ugovor o dopunskom radu sa sedam ginekologa koje će ova zdravstvena ustanova plaćati iz sopstvenih prihoda.

Prema rečima doktora Aleksandra Čivovića, v. d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, dopunski rad ginekologa u Dispanzeru za žene, koji će početi 1. novembra, umnogome će doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite žena, kada je u pitanju ova služba, kao i pružanja adekvatnih zdravstvenih usluga našim sugrađankama. Pored milanovačkih, timu ginekologa koji će svoj dopunski rad obavljati u Dispanzeru za žene, pridružiće se i ginekolozi iz Čačka.

dr Aleksandar Čivović, v.d. direktor Doma zdravlja

-Obavio sam razgovor sa ginekolozima Opšte bolnice sa kojima su potpisani ugovori o dopunskom radu, tako da će tri ginekologa Opšte bolnice raditi u Dispanzeru za žene utorkom, četvrtkom i petkom u periodu od 10 do 17 sati za potrebe zdravstvene zaštite kroz primarnu zdravstvenu zaštitu, – rekao je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktor Doma zdravlja, dodajući, – ponedeljkom i sredom će nam dolaziti dva ginekologa iz Čačka, a obaveštenja o njihovom dežurstvu biće ažurirana na sajtu i na Fejsbuk stranici Doma zdravlja. Brojevi telefoni na odeljenju ginekologije biće takođe dostupni, kako bi se mogli zakazivati termini za preglede.

U Domu zdravlja smatraju da će angažovanjem većeg broja ginekologa u Dispanzeru za žene, biti omogućena           kvalitetna, kontinuirana zaštita kada su naše sugrađanke u pitanju, kao i veća mogućnost izbora određenog lekara kod koga će se pregledi obavljati.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *