Više od 8 miliona za pomoć izbeglima sa prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao je danas ugovore sa za dodelu građevinskog materijala za stambeno zbrinjavanje sa izbeglim licima sa prostora Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na Javni poziv koji je realizovan u proteklom periodu, a koji je opština Gornji Milanovac sprovela u koordinaciji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije , prijavilo se 12 korisnika od koji je 7 u potpunosti ispunjavalo uslove.

-Iz razgovora sa njima saznao sam da su svi došli uglavnom 1995. godine  i da su prvi put dobili sredstva, što i jeste bio jedan od uslova poziva koji smo zajedno sa  Komesarijatom  za izbeglice Republike Srbije formirali. Ukupno je obezbeđeno 8 miliona 250 hiljada dinara, za 15 paketa pomoći u građevinskom materijalu , po 550 hiljada opredeljeno je po porodici.  Nismo iskoristili sva sredstva, jer nisu svi prijavljeni ispunjavali uslove. Do kraja godine, ponovićemo poziv kako bi utrošili sredstva predviđena za ovaj vid podrške.  Od ukupnog iznosa 90% je opredelio Komesarijat za izbeglice dok je lokalna samouprava učestvovala sa 10 procenata – rekao je Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanobvac

Opština Gornji Milanovac će i u narednom periodu se zalagati da pomogne izbeglim licima koji žive na području opštine kako bi uspeli da se skuće i da obezbede krov nad glavom.

-Tužno je čuti da neko tokom 26 godina nije dobio pomoć u rešavanju stambenog pitanja i da je ovo prvi put da država preko Komesarijata i opština Gornji Milanovac pomažu tim ljudima. Mi ćemo se svakako zalagati da i u narednom periodu nastavimo i pružimo im još veću pomoć – zaključio je predsednik Opštine.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *