Vredna donacija Fondacije “Halijard” Domu zdravlja u Pranjanima i meštanima pranjanskog kraja

Fondacija „Halijard“ donirala je danas Domu zdravlja u Pranjanima 5.000 rukavica, isto toliko zaštitnih maski kao i 10 litara dezinfekcionog sredstva.

-Fondacija je u saradnji sa grupacijom „Life line“ iz Čikaga, udruženjem iz Pitsburgške oblasti  i  „Fondacijom priceze Katarine“ obezbedila pakete za 100 porodica sa područja Pranjanskog kraja – rekao je Džon Kapelo, predsednik Fondacije i dodao – za ovaj projekat obezbeđeno je više od 5.000 dolara. Danas je dostavljena pomoć za stotinu porodica ali iz udruženih sredstava biće pripremljeno paketa za ukupno 250 porodica – kaže Kapelo i najavljuje još pomoći ovom kraju u narednim sedmicama.

Džon Kapelo, predsednik Fondacije Halijard / foto: GM Press

Dom zdravlja i Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu dobili su dovoljno zaštitnih sredstava – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktor Doma zdravlja. Dosta pravnih i fizičkih lica kao i Krizni štab opštine su nam pomogli u prvom periodu, pre nego što su stigle količine predviđene za naš zdravstveni sistem. Ovakav gest nama puno znači kao pokazatelj da su prijatelji tu kada je teško – zaključio je Čivović.

dr Aleksandar Čivović vd direktora Doma zdravlja / foto: GM Press

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac zahvalio se danas gospodinu Kapelu zbog donacije Fondacije „Halijard“, zahvaljujući kojoj je danas 100 porodica dobilo pomoć a pranjanski Dom zdravlja neophodnu medicinsku opremu.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac / foto: GM Press

 

foto: GM Press

– Ovo nije prvi put da Fondacija „Halijard“ pomaže našoj zajednici, pogotovu pranjanskom kraju, za koji su posebno vezani zbog Misije Halijard, iz Drugog Svetskog rata – rekao je Dejan Kovačević i dodao – ovakvim potezima dokazuje se čvrsto prijateljstvo među srpskim i američkim narodom i nadam se da ćemo u ovakvom smeru nastaviti i u buduće.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *