Vreli avgustovski vikend, nebo bez oblaka

Kao da je leto tek počelo, a drugog dana vikenda nebo bez oblaka. Vreme sunčano i veoma toplo. Duvaće samo povetarac. Ujutru temperatura od 13 najviša dnevna do 37 stepeni, koliko će otprilike biti i naredna dva dana. Od srede oblaci i znatno prijatnija temperatura.

U Nedelju sunčano i veoma toplo vreme. Vetar slab, promenljiv, krajem dana jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 22, najviša dnevna od 35 do 37 stepeni.

I prvog radnog dana sledeće sedmice biće pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 23, najviša dnevna čak od 35 do 38 stepeni.

U utorak zahlađenje uz promeljivu oblačnost ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve do kraja dana proširiće se na većinu krajeva, a samo će se na jugoistoku zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24, najviša dnevna od 27 na severozapadu do 36 stepeni na jugoistoku Srbije.

Prijatnije sveže vreme očekuje nas u sredu. Promenljivo oblačno mestimično sa kišom i pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom. Posle podne na severu i zapadu postepeni prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U narednim danima biće promenljivo oblačno i svežije u odnosu na prethodne dane (sa temperaturom oko prosečnih vrednosti). Od petka sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska.

RTS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *