XII Trofej Gornjeg Milanovca u malom fudbalu

Pandemija virusa korona omela je održavanje mnogih sportskih događaja širom sveta. Ipak XII Trofej Gornjeg Milanovca u malom fudbalu je makar na simboličan način održan.

Naime, omladinske selekcije dva najjača fudbalska kolektiva u našem gradu, Metalca i Takova, odigrale su revijalnu utakmicu, ali sa dodelom trofeja, a sve u cilju da se ne prekine niz održavanja tradicionalnog događaja.

Predrag Marković, direktor SRC Gornji Milanovac

“Korona je paralisala sport u celom svetu, pa tako i u našoj opštini Gornji Milanovac. Nije bilo uslova za održavanje tradicionalnog turnira na kakav smo navikli godinama unazad. Odlučili smo potom da sa ovom jednom utakmicom, gotovo revijalnog karaktera obeležimo XII Trofej Gornjeg Milanovca. Ovom prilikom bih se zahvalio fudbalskim klubovima Metalac i Takovo i njihovim omladinskim selekcijama na ovoj finalnoj utakmici”, rekao je Predrag Marković direktor Sportsko-rekreativnog centra Gornji Milanovac.

Meč je odigran na parketu hale „Breza“, naravno pred praznim tribinima, a slavili su omladinci Metalca ukupnim rezultatom 10 – 7. Treba spomenuti da je meč trajao 60 minuta i da se svakako imalo videti  dosta toga kvalitetnog. Po rečima kapitena pobedničke ekipe se može zaključiti da ni žara, ni motiva nije nedostajalo, ali da se žali za publikom:

Luka Vujović, kapiten pobedničke ekipe Metalca

“Ova pobeda nam dosta znači obzirom da smo savladali naše najveće rivale u gradu. Dali smo sve od sebe i zato smo nagrađeni pobedom i ovim peharom. Ostaje žal što su tribine bile prazne, jer sam siguran da bi utakmica i sam duel bio dosta bolji da su prisustvovali navijači, ali šta je tu je. Svakako da smo zasluženo mi osvajači ovogodišnjeg trofeja”.

Još jedan bitan detalj treba napomenuti, a to je da je ovaj meč imao i memorijalnu posvetu, obzirom da je bilo nemoguće ne spomenuti osnivača mlaog fudbala u našem gradu, nedavno preminulog Miladina Žarkovića Džimba:

Miloš Radojičić, jedan od organizatora turnira

“Pre 15 dana smo ostali bez začetnika i čoveka koji je praktično obeležio mali fudbal u našem gradu, bez Miladina Žarkovića Džimba. Hteli smo u sklopu ove utakmice da on bude spomenut, jer se zna koliki je njegov značaj za razvoj i napredak malog fudbala ili ti sada futsala u Gornjem Milanovcu. On je jedan od osnivača čuvenog Crnog Bombardera i sadašnjeg našeg aktivnog KMF Metalac Kolorado. Na leto je u planu da organizujemo turnir u njegovu čast za koji smo sigurni da će vremenom postati tradicionalan”, u dahu je kazao Miloš Radojičić jedan od organizatora turnira.

Ostaje nam da se nadamo da će XII Trofej po redu biti pravi turnirski, onakav na kakav smo navikli, pa da sa punim tribinama uživamo u čarima koje samo magična igra na petoparcu može da priušti.

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *