Zaštita životne sredine ili politike organizatora (Ne)političkog skupa

Komentarišući  protest  protiv najavljenih geoloških istraživanja, koji je održan u subotu u Varošici Rudnik, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac još jednom je istakao da  iza navodne brige pojedinaca za životnu sredinu stoji isključivo politički skup i ocenio da će kako se budu  približavali predsednički, beogradski  a možda i parlamentarni izbori, sve više pojačavati.

Kovačević smatra da je licemerno  da oni koji su se obraćali na skupu  govore o zaštiti životne sredine. Podsetio je da je neki izvesni Ćuta krenuo na nivou Srbije, iz Beograda da brani reke Stare planine i rekao  da je to bio početak zamajca.

– Dolazile su razne političke organizacije u Pranjane da objašavaju Pranjancima kako će Pranjani u danu da nestanu, jer je to potpuno ekološki neprihvatljivo i naravno lagali o tome da se radi o „Rio Tintu“, čisto populizma radi. Ovo što smo mogli da vidimo na Rudniku je još veće licemerje i veća laž. Ako se sa jedne strane govorilo  da je u Pranjanima u pitanju istraživanje litijuma, kao što piše u dokumentaciji koju je Minisarstvo izdalo, u dokumentaciji za Rudnik to ne piše, već da se radi istraživanje obojenih i plemenitih metala. Što znači da će se na Rudniku raditi istraživanja koja se rade hiljadama godina. Ali oni kažu ne, obojeni metali – to je litijum sto posto i mi ćemo da se borimo protiv toga. Iako niko ne zna ni kako izgledaju rudnici Litijuma ili bar ti koji pokušavaju da naprave oko toga polemiku– rekao je Kovačević i dodao – Na skupu je govorila gospođa Milošević, koja je bila većnik  u nekoliko saziva u opštini Gornji Milanovac, pa postavljam pitanje zašto tada kada ste bili na vlasti ( a radi se o svim ljudima koji su bili na vlasti) niste doneli odluku da se na teritoriji opštine nikada ne mogu raditi nikakva istraživanja. Još i da je doneta odluka da se ne može nijedna fabrika otvoriti u Gornjem Milanovcu i da sve bude potpuno. A ne nama da spočitavate danas, zašto neko radi istraživanja.  Takođe, bivši predsednik opštine Topola danas dolazi na Rudnik i kritikuje Aleksandra Vučića, Dejana Kovačevića i Srpsku naprednu stranku. Bili smo mu dobri dok je mogao da se kači na listu SNS-a i da bude poslanik, izabran na našoj listi. Kada su 2020.godine na izbore izašli zajedno on i Stamatović  dobili su ukupno 1,01%  podrške birača.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Kovačević ocenjuje da su svi koji su govorili na nedavno održanom skupu  upoznali širu javnost da je u pitanju čista politička propaganda koja će se intenzivirati kako se izbori budu primicali.

– Čim se izbori budu završili i  Srpska napredsna stranka bude  pobedila najubedljivije do sada , tako će da zaborave sve ekološke probleme, građane i sve ostalo –zaključio je predsednik Opštine.

GM PRESS

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *