Završen Konkurs “Tragom Nastasijevića”- Prva nagrada za poeziju otišla našem sugrađaninu, pesniku Bošku Lomoviću

Ovogodišnju  Manifestaciju „Tragom Nastasijevića,“ koju svake godine organizuje milanovačka Biblioteka „Braća Nastasijević,“obeležio je veliki broj učesnika. Na adresu biblioteke, stiglo je više od 150 radova, kažu organizatori. Tragom neprolaznog milanovačkog pesnika, probranih reči  i stihova, vodili su se i ovogodišnji učesnici konkursa , koji su, prema oceni žirija, pravim naučnim esejima  i pričama, dali pečat manifestaciji. Stručni  žiri činile su: Danijela Kuzmanović, Jadranka Milenković i Suzana Ilić, profesori srpskog jezika.

Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je konkurs bio vrlo uspešan i da je imao međunarodni karakter, jer među nagrađenima imamo i jednog Grka. Zahvalila se bih svim učesnicima čiji su radovi ove godine zaista izuzetni. Nagrađene priče, pesme i eseji biće objavljeni u našem novom broju časopisa Slovo Ćirilovo koji u novembru izlazi iz štampe. Da podsetimo, konkurs se raspisuje u tri kategorije: za najbolju pesmu, najbolji esej i najbolju priču, za koje se dodeljuju po tri nagrade. Prvu nagradu u oblasti poezije dobio je naš pesnik Boško Lomović za pesmu “Slike koje bole”, u oblasti proze Novosađanin Marko Galić dobio je prvu nagradu za priču “Tragom čudesne spirale” , dok je prva nagrada za esej otišla Stefanu Mladenoviću iz Jagodine za esej “Poezija bez ključa”-rekla je Dragana Perišić, bibliotekar Biblioteke “Braća Nastasijević”.

Dragana Perišić, bibliotekar  Foto/GM PRESS

Nagrade za odabrane radove biće uručene u novembru na promociji godišnjaka Slovo Ćirilovo, u okviru manifestacije “Dani Nastasijevića”, a o tačnom datumu nagrađeni će biti naknadno obavešteni.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *