Zdrava hrana svakog dana

PU „Sunce“ danas je u svim svojim objektima organizovala posebne aktivnosti u znak obeležavanja Svetskog dana zdrave hrane koji je usanovljen još 1945. godine od strane Organizacije ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu. Kako je naša ekipa zabeležila, u objektu I, mališani su se ozbiljno pripremali za ovaj dan, pa su prethodnih dana sa vaspitačima pravili zimnicu i učili pesmice o značaju zdrave ishrane, a u čitavu akciju uključili su se i roditelji koji su sa decom pravili razne životinje od svežeg voća i povrća. PU „Sunce“ povodom današnjeg dana pozvala je u goste i pedijatra, dr Slobodana Radojevića, kome su mališani predstavili sve što su do sada naučili, a on im je na način prilagođen njihovom uzrastu objasnio zašto je važno da se zdravo hrane.

Maja Milović, zamenica direktora PU „Sunce“

„Ovom prilikom se zahvaljujem pedijatriji našeg grada, oni su uvek tu za nas i često sarađujemo. Naše sestre na preventivi i naše kolege su u stalnom kontaktu sa doktorima pedijatrije, koji po potrebi organizuju razne aktivnosti i radionice sa decom. Jako je važan taj momenat neposrednog kontakta doktora i dece, kada oni nisu u belim mantilima. Deci to mnogo znači i manje se plaše kada idu kod lekara, a jako je važno da upravo od njih čuju šta je zdrava ishrana i šta treba da jedu svakog dana“ – rekla je Maja Milović, zamenica direktora PU „Sunce“.

Inače, deca se u PU „Sunce“ svaki dan susreću sa zdravom hranom zahvaljujući jelovniku koji izrađuje nutricionista vodeći računa o piramidi zdrave ishrane, tako da budu zastupljene apsolutno sve namirnice potrebne za zdrav i pravilan razvoj deteta.

Cilj obeležavanja ovog dana je informisanje najšire populacije u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani, kako bi se formirali ispravni stavovi, pogotovu kod dece i omladine. Svetski dan zdrave hrane je i prilika da se ukaže na značaj postizanja cilja održivog razvoja – bez gladnih do 2030. godine.

 

GM Press / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *