Zlatna medalja na kadetskom Kupu Srbije za KK „Milanovac“

Tokom proteklog vikenda Kragujevac je bio domaćin Kupa Srbije u karateu za kadete, juniore i seniore. U vrlo ozbiljnom takmičenju, učešće je uzeo veliki broj karatista iz čitave zemlje.

Za trofejni karate klub iz našeg grada, KK „Milanovac , na finalni turnir državnog kupa, plasman je stekao Mihailo Popović, koji je na kvalifikacionom Kupu regiona osvojio zlatnu medalju u kategoriji kadeta, B klasa -70 kg u borbama.

Već samim tim kvalifikacionim rezultatom, mladi Mihailo je najavio najviše domete na predstojećem Kupu Srbije, a sve to je potvrdio u vikendu za nama.

Posle tri sjajna meča i tri još sjajnije pobede, Popoviću je je pripala sasvim zaslužena zlatna medalja, pa je tako postao kadetski osvajač državnog kupa u svojoj kategoriji. Svakako uspeh vredan paženje i takođe značajan kao motiv za nastavak karijere, za još jače treninge i napade na još značajnije uspehe.

Posebno ponosan na svog mladog takmičara, bio je njegov trener Đorđe Petrović:

„ Mihailo je nastavio sjajan kontinuitet u kadetskoj konkurenciji, gde je na sva tri zvanična takmičenja osvojio osvojio tri zlatne medalje. Njega očekuje za dve nedelje i državno prvenstvo, pa se iskreno nadamo da će i tu zablistati u punom sjaju. Nastavljamo sa radom i okrećemo se novom izazovu, jer naš klub već narednog vikenda očekuje Kup Srbije u mlađim uzrasnim kategorijama za koji smo stekli plasman u čak 11 kategorija“.

Po svemu do sada ostvarenom, nadamo se i verujemo da će i na tom predstojećem državnom prvenstvu, mladi Mihailo zablistati u punom sjaju, kako kaže njegov trener Petrović.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *